Home » AD(H)D & FAALANGST » Rijexamen en faalangst

Rijexamen en faalangst

15% van de jongeren in de eindexamenleeftijd (16-20 jaar) lijdt aan een vorm van faalangst. Vaak blijkt: hoe vaker rijexamen gedaan, hoe meer last van rijexamenangst. De verwachtingen van familie en vrienden versterken dit. Kandidaten zakken niet omdat ze slecht rijden maar omdat ze te zenuwachtig zijn om te laten zien wat ze kunnen. Met de juiste begeleiding, waar ook weer geldt dat rust en duidelijkheid voorop staan, helpt Joël de spanning te verminderen.
Kandidaten zakken niet omdat ze slecht rijden maar omdat ze te zenuwachtig zijn om te laten zien wat ze kunnen.

Heb je les van Joël, dan leer je hoe je de spanning kunt verminderen. Ook bestaat de mogelijkheid om faalangstexamen te doen. Je rijbewijs is een eenmalige investering waar je de rest van je leven plezier van hebt. De moeite waard dus om een rijschool te kiezen die bij jou past.

Wat is er anders aan het faalangstexamen?
Je krijgt een examinator die is getraind in het begeleiden van mensen met faalangst. Er is meer tijd om je op je gemak te stellen. En tijdens de rit kun je om een time-out vragen.

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden en of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:
  • je beheersing van de auto
  • kijkgedrag
  • of je goed voorrang verleent
  • inhalen
  • in- en uitvoegen
  • rijden op kruispunten en rotondes
  • verrichtingen
Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Overleg met je rijschool of je een tolk nodig hebt. Dit examen duurt 80 minuten (inclusief rit van 35 minuten).


Wij geven les in o.a:

Amstelveen, Aalsmeer,
Badhoevedorp, Uithoorn,
Ouderkerk a/d Amstel,
Amsterdam en omgeving

© 2016 Les van Joel
Klik hier voor de Algemene voorwaarden

Volg ons via:
Joël Bouwman
Tel. 06-54 758 750
Adres:Rigi 22
1186 EJ Amstelveen

KvK: 59648538
Bank: NL68INGB0006310683
BTW nummer: NL122511918B02
CBR registratienummer: 6570F5